Den första söndagen varje månad kl 14 har vi TENSTA RINKEBY GRASS RUN – en rolig lättsam tävling för alla på de underbara stora ängarna längs med Tensta och Rinkeby.

Efter loppet joggar vi till Akalla by där vi fikar tillsammans (klubben betalar).

Kvart i två har vi samling inne på Spånga IPs löparbana.
Klockan två startar loppet, under bron där Spånga Kyrkväg passerar över det stora gräsfältet utanför Spånga IP.

Det är gratis att vara med.
Alla som deltar får fika i Akalla bys café efteråt.
De som springer utklädda får glass.

Lopp under 2021

2020 års tvåor tog genast ett grepp om TRGR-serien.
Jonis Serry har radat upp vinster fram till April, då han fick se sig slagen av Fredrik Nybäck från Spårvägens FK.
Johanna Granhällen har också varit före fjolårets totalsegrare, Elena Osokina, men eftersom Johanna har missat två av fyra lopp så är spänningen i högsta grad levande här.

Gulmarkerade är kvinnor/flickor

Lopp under 2020

Under 2020 har Elena som vanligt dominerat bland tjejerna. Elena tränar idogt vidare och blir sakta bättre och bättre.  Det är det som fungerar bäst i löpning.

Bland killarna var det bästa kompisarna Janis och Jonis som har dominerade fram till maj. Janis tog täten i det första loppet, men sen tog Jonis över tills han bröt armen i maj. I Juni vann Janis igen och nu är han tillbaka på tronen. Jonis blev i Augusti passerad av Mansib.
Bland damerna kändes Elenas totalseger klar tills simmerskan Johanna Granhällen dök upp i Juni och kom trea totalt.

Gratis deltagande! Anmäl dig på plats ca 15 minuter innan starten som går kl 14.

Vi startar under bron där Spånga Kyrkväg passerar den stora gräsmattan vid Spånga IP.

Varmt välkommen att delta!

Varje månad får alla deltagare poäng.

• vinnaren i mål får 25 poäng + en poäng för varje löpare hen har bakom sig.
  • tvåan i mål får 20 poäng + en poäng för varje löpare hen har bakom sig.

Den som har flest poäng vid årets slut vinner de 10 000 kr!

OBS!  Vid fler än 50 deltagare startar vi i olika startgrupper

med 15 minuter mellan varje startgrupp.

Efter loppet går alla och fikar (gratis) i Spånga Sportcafé.  Den gemensamma fikan efter loppet är utomhus så länge Corona-epedemin pågår.

Ingen föranmälan behövs, men för att vi ska kunna organisera startgrupper så får du gärna skicka ett mail till info@rinkebyrun.se där du berättar att du kommer.
Om du har ett personligt rekord eller säsongsbästa på fem kilometer så uppskattar vi det. En bedömning av hur fort du tror du springer fem kilometer duger också bra.

Samling 13:45 på Spånga IP.
Första start 14:00 på gräset utanför Spånga IP.

• 7 Juni           Vinnare blev Janis och Elena
  • 5 Juli            Leo och Elena vann.       (Duatlon start i Järvabadet med 200m simning)
  • 2 Augusti      Leo och Johanna vann. (Duatlon)
  • 6 September Giannis och Johanna vann.
  • 4 Oktober     Giannis och Johanna vann.
  • 1 November
  • 6 December, då det också avgörs vilken dam och vilken herre som vinner 10 000 kr!

• 3 november Vinnare blev Mansib och Elena
  • 1 december avgjordes serien för 2019. Mansib (vinnare här nedanför) ledde med fem poäng inför loppet men kom tvåa efter Mårten (tvåa i bilden nedan).
    Det betydde att Mårten vann serien med en enda poäng till godo. Bland damerna vann Elena som vanligt.

Gratis tävling för alla – vinn 10 000 kr!

Klart för start i Tensta Rinkeby Grass Run

Nästa lopp är den 3e november.

Sammanställning:
Under våren drog Mårten och Elena ifrån i sammandraget. Sen dess har Mansib tagit in sex poäng i varje lopp och gick äntligen om med fem poäng. Eftersom skillnaden mellan en placering är sex poäng så gäller det för Mansib att vara före Mårten i mål även den första december.

Iannis kan möjligen tappa tredje plats till Elena, som å andra sidan är klar vinnare av damklassen.