2nd Run around the Russian Embassy

Mårten leder löpningen runt den ryska ambassaden

Inget blir någonsin som man har tänkt sig, men ibland blir det bättre. En sån dag var i lördags, den 9e april. Trots snöstorm sprang 92 löpare sammanlagt 644 varv runt ambassaden, klädda i blått och gult och med Ukrainska flaggor. Budskapet är svårmissat för de som fotade med mobiler och kamera från balkonger inne på ambassadområdet.

När gör vi om det här? var den vanligaste frågan efteråt. Nu är svaret klart: Halv tolv Söndag den 24e april startar Nordic Ukraine Forums demonstration på Sergels torg. Efter ungefär 45 minuter är det dags för oss att prata i några minuter, och sen joggar vi sakta de 3,5 km längsmed norr mälarstrand till St. Görans scoutstuga. Där svänger vi höger upp till mariebergsparken och där (ungefär kvart i ett) startar vi än en gång löpningen runt ambassaden med allsång istället för startpistol.

Den 24e april är det två månader sen Rysslands trupper invaderade sitt fredliga, neutrala grannland Ukraina. Därför är den dagen speciellt viktig.

Hör gärna av dig till Rinkeby Run om du har några frågor om löpningen runt den ryska ambassaden, eller ring till Mårten på 0705671888.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fem × ett =