Årets sjunde Tensta Rinkeby Grass Run är också Järvas första duatlon.

200m simning + 5km löpning.

 

Halv nio på Söndag morgon börjar loppet med 200m simning i Järvabadet.

Åtta gånger ska man simma fram och tillbaka i 25-meters bassängen.

 

Efter simningen kommer löpningen.
Då springer löparna iväg i den ordning som uppstått i bassängen. Först springer den snabbaste löparen. Hen får så stort försprång till tvåan som hen hade i bassängen.

De som inte klarade att simma 200m får starta 30 sekunder efter den som har tagit längst tid på sig i bassängen.

 

Löpningen startar ca kl. 10 utanför Järvabadet. Banan går på de enorma gräsmattorna förbi Rinkeby och Tensta ner till fågelsjön vid Hjulsta. Runt den lilla sjön och tillbaka på gräset.
Målgång är mellan 10:20 och 11. Därefter bjuds alla deltagare på glass och juice/läsk i Eggeby gård.

 

Löparna i Rinkeby Run tränar crawl flera gånger i veckan inför den här utmaningen och har utvecklats mycket väl. Samtidigt finns chansen att några av Spårvägens simtränare (som sköter simskolan i Järvabadet) väljer att visa hur simning ska se ut.
De lär i så fall framstå som delfiner bland ett gäng sköldpaddor, men i löpmomentet kan rollerna vara ombytta.  Simmare är sällan bra löpare.

 

Jag vet inte om jag kan simma 200m” säger Janis Constantin som leder Tensta Rinkeby Grass Run serien, men Janis lär inte tappa poäng till Jonis Serry, som bara kan jogga försiktigt med sin brutna arm. Elena som leder damserien är borta på semester och missar för första gången på mycket länge ett lopp. Det är alltså öppet för förändringar i täten.