Johanna och Staffan vann TRGR 2023

Johannas seger var inte direkt någon sensation. Det vore mer överraskande om någon tjej dök upp som kunde utmana Johanna. Det skulle hon säkert gilla. Som det nu är tar hon ledningen på årets första lopp och utökar den för varje lopp under hela året.

Staffans seger var betydligt osäkrare utan att komma i närheten av fjolårets avslutning då fem löpare hade chans att vinna inför det sista loppet. Den gången vann Nehemja till slut. Nu hade Staffan Westerdahl en ledning på 22 poäng före Ludvig Hallberg. Det skulle behövt stå ett gäng heta löpare på startlinjen för att Staffan skulle bli det minsta orolig. Ludvig behövde vinna och sen behövde fyra löpare behövde komma mellan honom och Staffan. Så blev det förstås inte. Hela året har Staffan och Ludvig varit i en klass för sig. Mansib Rahman såg under våren ut att kunna ta upp kampen med dem, men sen kom Ramadan emellan. Mansib tappade träningen, formen och träningsdiciplinen. Den fina form han var på väg mot i våras återkom aldrig.

Både Staffan och Ludvig kom upp i mycket höga poäng. Det är ovanligt att två löpare dominerar och är med på så många lopp under ett år. Läs mer hos Nyhetsbyrån Järva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

19 − nitton =