En Fantastisk

VM i Terränglöpning

…var det bästa evenemang vi har varit på. Bättre än alla lopp, musikfestivaler, fotbollsmatcher, fester…Det var grymt helt enkelt.

https://youtu.be/DxQ1C4Pjl7A

Vi tog nattåget från Stockholm till Malmö. Där åt vi frukost (två gånger på olika caféer) innan vi åkte till Köpenhamn.

I Köpenhamn gick vi omkring lite innan vi tog bussen till färjan till Århus. Där gick vi omrking i centrum. Bland annat upp på glastaket på Århus motsvarighet till NK här hemma.
Sen gick vi ut till vårt underbara hotell Danhostel Aarhus. Det var en dryg halvmil dit, men en väldigt vacker promenad i en bokskog med ett hav av Ramslök som bredde ut sig åt alla håll.
Dagen efter var det VM. Förväntningarna var höga men det här evenemanget överträffade allt! Banan hade inte en enda död punkt. Inga tråkiga raksträckor. Den slingrade sig fram i den backigaste gräsbana någon av oss har sett i ett terränglopp. 350 höjdmeter på drygt 10 km, eller 70 höjdmeter per varv. Det är mäktigt.

Dessutom var 20 av de 70 höjdmetrarna löpning upp på taket till Moesgaards museum! Helt galet och väldigt Danskt!

Innan löparna sprang upp på museet passerade de ett gäng vilda vikingar som skrek och slog sina svärd, yxor och spjut mot skjöldarna.

Men innan dess hade löparna sprungit igenom en 30 meter lång vattengrav, en lergrav och en sandkgrav.

…och det 70 meter långa öltältet som löparna sprang igenom! Där var musiken hög och folk stod och drack öl och åt grillat till. Man kan säga mycket om öl, men det hjälper publiken heja mer.

Två stora TV-skärmar gjorde att de många tusen som stod utmed banan hela tiden hade koll på täten.

Ett helt fantastiskt evenemang! Det bästa vi har varit på.

Det gjorde förstås ingenting att Napoleon var fjärde bästa europé, och fjärde bästa Svensk genom tiderna i Terräng-VM (där ju hela världseliten är med) och att Napoleon trots det bara var andre Svensk, för Robel Fshia var bäste Europé och bäste svensk genom tiderna! Robel kom på 17e plats och Napoleon på 36e.

Efter eliten sprang Bilal och Mårten det öppna 2km-loppet. Båda sprang barfota. Det var ett bra val som vi var förvånansvärt ensamma om.

Dagen efter gick vi på Aros konstmuseum i Århus. Filmen avslutas med bilder därifrån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

7 − 4 =