Kampen tätnar

Kampen om de 10 000 kr tätnar, bland herrarna. Bland damerna drar Elena ifrån men med åtta lopp kvar att springa är hon fortfarande nåbar för en riktigt duktig löpare.

Abdisalam drog på från start och tre killar försökte följa honom: Mansib, Ahmed och Zeni. Ahmed är med känd som fotbollsspelare i Som United, i division fyra. Zeni bor i Vällingby och är allmänt löpintresserad. En bit bakom dem sprang Mårten och sen kom Elena i sin vanliga säkra fart. Elena gör sällan några misstag och passerar oftast flera trötta killar den andra halvan av loppet.

Zeni fick släppa först. Den höga farten hade helt kört slut på honom och han föll snabbt tillbaka till sjunde och sista plats.

Ahmed och Mansib turades om att dra i motvinden tillbaka från fågelsjön i Hjulsta. Det hade de viss fördel av gentemot Mårten som fick kämpa själv med motvinden. Ändå tog Mårten sakta men säkert in på dem. När de hade sprungit nästan fyra kilometer så fick både Mansib och Ahmed en svacka och Mårten kunde snabbt gå ikapp och passerade de genast.  Den ”åh nej-effekt” som då uppstod gjorde att luckan blev större än den behövt bli. På den kilometer som återstod till mål sprang Mårten ifrån Ahmed med en minut och Mansib med två.

  1. Abdisalam Hussein, 19:30, 31 poäng
  2. Mårten Westberg, 20:30, 25 poäng
  3. Ahmed Farah, 21:00, 19 poäng
  4. Mansib Rahman, 13 poäng
  5. Elena Osokina, 11 poäng
  6. Noa Örtegren, 5 poäng

7. Schelken ”Zeni” Ramku , 3

I och med detta tog Mårten in 12 av det försprång på 18 poäng som Mansib hade före dagens lopp. Elena leder bland damerna med 44 poäng, vilket är fullt möjligt för en snabb tjej att ta in på de åtta lopp som återstår.

Poängsammanställning April 2019

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

13 − sju =