Den 9e april arrangerade vi den första löpningen runt den ryska ambassaden i Stockholm. Det var inte bara ett väldigt roligt evenemang. Vad vi vet var det också första gången löpning använde som protest på det sättet. Det är en logisk fortsättning på den Run for Ukraine som Löparnas Vänner och RF/Sisu arrangerade på Gärdet och senare i Enskede.

Totalt 92 löpare deltog den nionde april, trots snöstorm och en plusgrad. Tillsammans med funktionärer och start-musiker var vi en bit över hundra deltagare i den löpande demonstrationen som sprang 644 varv runt ambassaden.

Den 24e april, på dagen två månader efter Rysslands invasion av Ukraina, arrangerade vi den andra Run around the Russian Embassy. Nu var vädret betydligt trevligare och det blev ett längre socialt ”häng” vid Scoutstugans café efter loppet.

Blir det fler löpningar runt den ryska ambassaden? Ja, absolut. Det här är alldeles för roligt och viktigt för att sluta.
Den 30e april sprang vi igen.
Den 9e maj springer vi på lunchtid (från kl. 12-14). Det är en måndag, men det är också den ryska ”segerdagen” så då är det speciellt viktigt att springa runt ambassaden.
Den 14e maj springer vi (kl. 12.15 från Nordic Ukraine Forums demonstration vid mynttorget. Kvart i ett börjar vi springa runt den ryska ambassaden).

Den 22a maj springer vi (kl. 12.15 från Nordic Ukraine Forums demonstration på Norrmalmstorg. Kvart i ett börjar vi springa runt den ryska ambassaden).

Den 29e maj (kl. 12.15 från Nordic Ukraine Forums demonstration på Sergels torg eller i Sergelarkaden. Kvart i ett börjar vi springa runt den ryska ambassaden).
Den 11e juni (startplats ej klart, men kvart i ett börjar vi som vanligt springa runt den ryska ambassaden).

Filmerna från Run Around the Russian Embassy
Artiklar i:
Dagens Nyheter

Tidningen Spring Löpning för Alla

Lokaltidningen Mitti

Fotograf: Maria Linnik
Fotograf: Maria Linnik
Mårten leder löpningen runt den ryska ambassaden