Triatlon kl. tio på söndag!

På Söndag är det den fjärde juli. Det är den första söndagen i månaden. Det betyder årets sjunde deltävling i Tensta Rinkeby Grass Run.
2020 var två deltävlingar duatlon (simning + löpning). Nu prövar Rinkeby Run en enkel form av Triatlon.

Kl. tio på Söndag morgon går starten för simningen, som är 200m i Järvabadet. Deltagarna startar i olika heat, där de som rankas snabbast får starta först.

En halvtimme senare startar cykel-loppet på en 3,7 km lång bana i skogen. Mårten och Jonathan lånar ut mountainbikes. Om du har en egen mountainbike så får du förstås gärna ta med den.

Start och mål är på gräset nedanför Järvabadets bilparkering. Som vanligt springer deltagarna till Hjulsta fågelsjöar och tillbaka.

Ca halv tolv startar löpningen. Den som har den snabbaste tiden i simningen och cykeln startar först. Den som avstår, eller avbryter simningen och/eller cyklingen får den sämsta tiden av de som gick i mål plus 30 sekunder. Vinnare är den som kommer först i mål i löpningen.

Precis som allt annat Rinkeby Run gör är Tensta Rinkeby Grass Run gratis. Därför måste upplägget anpassas. Först simmar vi 200m på tid. Sen har vi fyra mountainbikes som vi turas om att cykla på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

15 − sju =